Ett populärt alternativ för att tjäna pengar är att ta tillfälliga jobb som statist i diverse reklamfilmer och TV-program. Genom att jobba som statist så kan man tjäna allt från några hundralappar och upp till tiotusentals kronor. Det är även lätt att veta vilka statist-jobb man ska söka då uppdragsgivaren ofta ger detaljerad information kring vem de söker i form av utseende, person, talanger och liknande.

Fördelen med att söka statist-jobb är att det konstant finns enormt många jobb tillgängliga. På sajten som du hittar genom länken överst på sidan finns det för tillfället över 2500 lediga statist-jobb, med mängder av nya som kommer in varje dag. Man kan därför kontinuerligt söka statist-jobb med goda chanser att få påhugg.

Ha tålamod med jobben

När man börjar söka jobb som statist kan det till en början vara lite svårt att få napp. Dock är detta något som efterhand brukar lossna när man lärt sig agera rätt på castings och samlat på sig lite jobberfarenhet. I början kan det vara bra att tacka ja till alla möjliga castings för att vänja sig vid just detta moment och lära sig att prestera bra.