Att lära sig att tjäna pengar på aktier låter kanske som en svår grej när man är ny, men det finns vissa tips och tricks för att lättare komma igång med aktiehandel. Om du är helt ny inom ämnet så kan det vara bra att börja lite försiktigt och här har det verkligen hänt grejer de senaste 5-10 åren. Nu mer än någonsin är det enklare då du som vill lära dig att handla med aktier får möjligheten till att lära ifrån proffsen och under tiden handla med fiktiva pengar, låtsaspengar, tills du känner dig bekväm nog att ta steget över till dina riktiga pengar.

-Skapa ett gratis demokonto med 10 000 dollar att investera!

Till eToro

Hur gör man för att tjäna pengar på aktier

Det bästa rekommendationen är att man börjar med att se över sin investeringshorisont och hur mycket pengar man kan satsa. När du har bestämt dig för att du exempelvis kan undvara 1000kr över 2 års tid kan du därefter välja att vänta lite med att satsa denna budget. Ett bra tips är alltså att mjukstarta med att handla med låtsaspengar men i en riktig aktiedepå som till exempel eToro har. Finansportalen eToro har utöver att du kan handla med fiktiva pengar även möjligheten att när du sätter igång kopiera proffshandlarna genom deras Copytrader modell. I eToros Copytrader kan du sortera efter mängder med parametrar som du är intresserad utav som hur många % en handlares portfölj har stigit, risknivå samt hur många följare detta aktieproffs har.

När du beslutat dig för att följa en proffshandlare via Copytrader så bestämmer du belopp du vill satsa, en bra tumregel är att inte satsa med än 4-5% av ditt totala aktiekapital i en enda affär. När du kopierar en handlare på eToro så behöver du själv inte ta egna beslut utan eToro kopierar helt sonika samtliga affärer den unika personen du valt att följa gör.
På så sätt kan du under tiden fokusera på andra saker och lära dig av de affärer som personen du följer gör.

Köpa aktier med belåning

Hos eToro har du möjighet att köpa aktier via lånade pengar, med hävstång upp till 10x ditt satsade belopp. Att tjäna pengar på aktier via belåning låter riskabelt men i princip samtliga proffesionella aktiehandlare gör detta, även svenska staten via pensionsfonden Såfa7 har 10% belåning utav dina pensionpengar. För dig som är ny på aktier är rekommendationen att vänta ett tag innan du börjar med belåning då riskerna markant ökar med belåning då hävstången i belåning går åt både positiva hållet eller åt negativt om affären faller fel ut. När man handlar med belåning är det en bra idé att använda sig utav en så kallad Stop-Loss som innebär att din affär automatiskt avslutas vid ett visst aktiepris.
stoploss