En stor del av befolkningen förlorar varje månad stora summor pengar på dåliga avtal, konsumtionsmönster och liknande. Vi har skapat den här sidan för att hjälpa dig att spara så mycket som möjligt i vardagen. Här kan du få olika spara pengar-tips som förmodligen kommer att kunna ge dig mycket extra pengar i plånboken varje månad.

Sänk din elkostnad genom att byta elavtal

En stor del av Sveriges befolkning sitter på ett alldeles för dyrt elavtal. Detta gör att man i värsta fall betalar flera hundralappar och i värsta fall tusenlappar mer än vad man skulle behöva göra egentligen. Det finns ett flertal oberoende tjänster på nätet hos vilka man kan jämför elavtal och byta ut sitt dyra mot ett billigare. Detta kan tyckas låta krångligt men att byta elavtal är faktiskt

Byt till ett bankkonto med högre ränta

De allra flesta har ett bankkonto som inte ger någon ränta i över huvud taget. Detta gäller de flesta bankkonton på de större bankerna i Sverige. Att starta ett nytt bankkonto är mycket enkelt och gör att du faktiskt kan tjäna pengar på både din lön och dina sparpengar. Vill du inte byta lönekonto så kan du enkelt ha kvar ditt gamla och sedan göra en automatisk överföring av lönen till det nya sparkontot varje månad.

Storhandla

Att storhandla är ett mycket enkelt sätt att minska utgifterna för mat. Genom att man planerar sina inköp så handlar man för det mesta enbart det nödvändiga och skippar impulsköpen. De gånger du går och handlar varje dag så plockar du automatiskt på dig saker i affären som du egentligen kanske inte behöver. Likaså är risken stor att du handlar saker som du redan har.

Flytta ditt bolån

Detta kan låta som en stor apparat, men att flytta sitt bolån till en bank som ger lägre ränta är faktiskt mycket enkelt. Flera jämförelsetjänster på nätet ger möjligheten att snabbt få en översikt över olika bolåneräntor där du kan se om du kan få billigare bolåneränta någonstans.

Byt bilförsäkring

Ett ganska enkelt sätt för att minska kostnaden för sin bil varje månad är att byta försäkringsbolag. Många försäkringsbolag kör på tillfälliga kampanjer för att locka till sig nya kunder. Genom att hela tiden hålla sig uppdaterad på de bästa försäkringserbjudandena just ny så kan man spara mycket pengar på att byta försäkring för sin bil med jämna mellanrum. Du hittar enkelt den den billigaste försäkringen till din bil just nu genom att använda dig av online-tjänsten genom länken.

Byt hemförsäkring

På samma sätt som att man har dåliga villkor för sin bilförsäkring så har många en hemförsäkring som borde bytas. I de flesta fall så hittar man någon som erbjuder hemförsäkring till ett lägre pris.

Ta med matlåda till jobbet

Brukar du äta lunch ute? Detta är något som kostar minst 2000-3000 kronor varje månad. Dessutom är restaurangmaten i många fall ohälsosam. Genom att istället ta med en matlåda till jobbet varje dag så sparar du lätt in åtminstone 1500 kronor i månaden. Dessutom kan du anpassa dina matlådor till hälsosammare alternativ som även gör bra för din kropp.

Laga vegetarisk mat

Vegetarisk mat är i de flesta fall betydligt mycket billigare att laga än kötträtter. Dessutom håller det din kropp i trim.

Ta med dig kaffe

Att varje dag köpa en take away-kaffe kan bli en ganska stor utgift varje månad. En kaffe om dagen 20 arbetsdagar i månaden hamnar på hela 600 kronor i månaden. Genom att istället brygga ditt kaffe hemma och ta med det på termos så sparar du snabbt in detta.

Använd cykeln som transportmedel

Genom att låta bli att ta bilen eller åka kommunalt så går det att spara mycket pengar varje månad. Ofta handlar det om minst en tusenlapp som du sparar på att istället ta cykeln. Genom att istället cykla dit du ska så kommer du ut, får frisk luft och gratis motion.

Gå ur Svenska Kyrkan

Genom att gå ur Svenska Kyrkan så slipper man att betala kyrkoskatt, något som dras automatiskt för alla medlemmar. För personer med en normal lön så innebär kyrkoskatten i de flesta fall att man betalar flera tusenlappar extra i skatt varje år. Är du inte troende är utträde ur Svenska Kyrkan ett hett tips!

 Skaffa ett kort som ger poäng när du handlar

De flesta använder sig att ett betalkort hos sin vanliga bank som dessutom har en hög årsavgift. Varför inte byta ut ditt kort mot ett annat som är gratis och dessutom ger dig poäng eller cashback på allt som du handlar. En lista över kort med bonus hittar du via länken.

Samla krediter och avbetalningsköp

Har du avbetalningar och krediter hos olika företag så får du oftast bättre ränta om du tar ett större lån och betalar av dessa. Då kan du ofta få en ränta på bara ett par procent istället för de ordinarie krediträntorna som inte sällan ligger på mellan 10-20%.

 Hyr ut ett rum

De flesta som har en större bostad har ett rum över som inte gör någon större nytta. Genom att hyra ut detta rum så skapar man en extra inkomst som kan sänka boendekostnaden rejält. Bor man i någon av Sveriges större städer är det dessutom mycket lätt att hitta en hyresgäst.