Om man inte kan betala in skatten till Skatteverket så innebär det normalt vissa problem. Skatteverket kan i vissa enskilda fall ge anstånd med skatteinbetalningen. Detta kan du få om du fått tillfälliga svårigheter med att betala på grund av sjukdom, olycka eller att du blivit arbetslös. I annat fall är du skyldig att betala in din skatt omgående. Om du inte betalar in din skatt i tid kommer den ganska snart att gå vidare till Kronofogden, något som i förlängningen ger dig betalningsanmärkning. Ett alternativ kan då vara att låna pengar för att betala in skatten. Nedanför hittar du olika lån som kan vara aktuella om du inte kan betala skatten.

Den stora fördelen med att täcka din skatt med ett lån är att du på detta sätt kan undvika att få en betalningsanmärkning, som leder till ganska stora svårigheter i livet. Det gör också att du kan dela upp betalningen av skatten över en ganska lång tidsperiod. Många gånger på upp till mellan 10-15 år. Detta dessutom till en ränta som är förmånligare än vid majoriteten av de andra typer av krediter som finns på marknaden.

När man väl tecknat ett lån så är det viktigt att man följer den återbetalningsplan som man avtalar om. Man riskerar annars att få betala stora extra kostnader.