Hos de flesta nätmäklare krävs det ganska stora belopp för att det ska löna sig att månadsspara i aktier. Detta beror på att man för varje enskilt köp betalar ett courtage. Detta gör att man betalar flera courtage om man vill månadsspara i flera aktier varje månad. Men hos nätmäklaren Aktieinvest, som ägs av Sveriges Aktiesparares Riksförbund är det möjligt att månadsspara i flera aktier och endast betala ett courtage.

[table “19” not found /]

Handla aktier för låga belopp

Hos Aktieinvest kan man välja att spara så lite som 100 kronor per aktie. Detta är möjligt då man hos Aktieinvest inte behöver äga hela aktier utan även kan köpa andelar av aktier. Detta gör att man kan spara en valfri summa, från 100 kronor per aktie och uppåt, i ett valfritt antal aktier.

Hur ska man välja aktier?

Om man inte är särskilt insatt i aktiemarknaden kan det vara svårt att välja vilka aktier man ska månadsspara i. Detta har man hos Aktieinvest löst genom att man kan månadsspara i aktier i färdiga portföljer. Då kan du välja att spara i de olika portföljerna Bas, Avkastning och Småbolag. Förvaltningen av dessa portföljer sker automatiskt. Och när ett bolag byts ut ur portföljen sker detta byte automatiskt i din depå.