Innan man köper sina Bitcoins är det viktigt att man jämför de olika handelsplattformarna på marknaden mot varandra. Vissa tar ut väldigt höga avgifter när man handlar Bitcoin medan andra tar ut en låg avgift eller ingen alls. I dagsläget finns det ett fåtal handelsplattformar som erbjuder sina kunder att köpa Bitcoin utan avgift, dessa har vi listat nedanför.

-Handla Bitcoins utan avgifter dygnet runt.
-Kom igång och handla direkt vid registrering.

TILL ETORO

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en så kallad kryptovaluta vars syfte är att möjliggöra digitala betalningar utan inblandning av en tredje part. Man kan alltså se det som ett betalningsmedel som helt kapar de mellanhänder som finns idag. Bitcoin skapades av Satoshi Nakamoto och har idag växt sig allt mer populär som betalningsmedel men även investering.

Bitcoin som investering

Bitcoin har förutom ett betalningsmedel även blivit en populär sak att investera i. Många förutspår att Bitcoin bara kommer att växa sig starkare för varje år vilket gjort att Bitcoin och dess kurs rusat enormt de senaste åren. Det antalet Bitcoins som finns i världen är begränsat och förutbestämt, vilket är något som gör att kursen på Bitcoin lär fortsätta gå upp så länge den växer i popularitet.

Man bör dock även känna till att investeringar i Bitcoin är förknippat med stora risker. Eftersom Bitcoins kurs är mycket volatil, det vill säga rörlig så kan man snabbt både förlora och tjäna stora summor. Du bör därför aldrig handla Bitcoin för andra pengar än de som du har råd att bli av med.

Hur handla Bitcoin utan avgift?

Det finns ett enormt antal sidor på nätet där man kan handla Bitcoin. Och för den som inte känner till marknaden så bra kan det framstå som en djungel. När man handlar Bitcoin över nätet så är det viktigt att man handlar dessa på en stor och välbeprövad sida. Man riskerar i annat fall att få problem kring transaktionen, när man ska göra uttag, försäljningar eller liknande. Det är även vanligt att Bitcoin-sidor tar ut relativt höga avgifter när man köper Bitcoin från dem. Man gör därför rätt i att handla från de större handelsplattformarna som finns på nätet.

Några av de stora handelsplattformarna på nätet erbjuder alltså sina kunder att köpa Bitcoin utan avgift. Det kan tyckas vara något som inte påverkar i det stora hela när man handlar för större summor. Men om man planerar att regelbundet köpa och sälja Bitcoins så blir avgifterna i slutändan mycket stora.

Hur mycket kan man tjäna på Bitcoin?

Bitcoin har de senaste åren rusat med flera tusen procent. Den som köpte Bitcoin för ett par år sedan har därför alltså tjänat mycket stora summor på detta. Det finns dock inga garantier för fortsatt uppgång, något som endast kommer att bero på spekulationer kring Bitcoins framgång som alternativ valuta. Tror man på detta kan det vara en god idé att köpa på sig.

Eftersom Bitcoins kurs är mycket volatil så fungerar den dock utmärkt att trada eller dagshandla i. Mängder av daytraders världen över tjänar varje dag stora summor på att handla med Bitcoin över dagen eller över ett par dagar i stöten.