När det är dags att skapa en gemensam ekonomi med någon så blir det enklast om båda också skaffar ett gemensamt konto med kort bundna till. Detta för att samla alla hushållets utgifter på ett och samma ställe. Konstigt nog är det hos de allra flesta bankerna ganska krångligt att öppna ett konto för gemensam ekonomi, med undantag från ICA-Banken, hos vilka man enkelt öppnar ett gemensamt konto med två kort kopplade till sig.

[table “38” not found /]

Hur går ansökan till?

Att ansöka om ett konto för gemensam ekonomi går till på samma sätt som när du ansöker om detta själv. Under din ansökan så anger du bara att du även vill ha en medkontohavare. Din medkontohavare går sedan in och legitimerar sig/skriver under avtalet.

Vad kostar det?

Kostnaden för att skaffa ett gemensamt konto varierar något mellan de olika korttyperna. Det vanliga bankkortet kostar 25 kronor i månaden. Samtidigt som kortet kostar så får man igen pengar i form av bonus på de köp man gör på ICA. Har man ett hushåll som gör en stor andel av sina inköp på ICA så är detta ett mycket bra erbjudande.

Ansökan går normalt mycket snabbt och i vanliga fall har man sitt kort inom någon vecka.