[table “28” not found /]

På den här sidan kan du använda dig av tjänsten för att jämföra mäklare. Ska man sälja sin bostad är det mycket viktigt att man jämför pris på mäklarnas arvode hos flera olika företag. Man riskerar annars att betala kraftiga överpriser för att få sin bostad såld.

När man förhandlar med sin mäklare bör man känna till att det går mycket enkelt att pruta ner mäklararvodet. De flesta mäklare har dessutom ett stort svängrum gällande detta och kan utan några svårigheter sänka arvodet med många tusen kronor.

När du tittar runt och jämför olika mäklare behöver du också ta ställning till vilken provisionsmodell du tycker passar för mäklaren. Det vanligaste är att man har ett fast arvode till mäklaren och sedan en rörlig del, till exempel att mäklaren får en viss provision på allt över ett visst pris på lägenheten,en så kallad trappa.

När man förhandlar med mäklaren bör man tänka på att marknaden är mycket gynnsam för att sälja bostäder nu. Säljer man en bostad i någon av Sveriges större städer är det inte en särskilt svår uppgift att få den såld, och de flesta bostäder näst intill säljer sig själva. På grund av detta är det mäklaren som har absolut mest att förlora på att du som kund går till en konkurrerande mäklare som ger ett bättre pris.