Välkommen till ekonomisajtens tjänst för att jämföra kreditkort. Du kan här jämföra kreditkortens avgifter samt se vilka fördelar respektive kreditkort har.

Ansök om kreditkort online

Borta är tiden när du behövde boka en tid med en banktjänsteman på ditt lokala bankkontor, sitta i kö och vänta på din tur för att sedan ledas in i ett mossigt kontor. Idag kan du enkelt och snabbt ansöka om kreditkort online via din mobil, surfplatta eller dator. När du ansöker om ett kreditkort så tas en kreditupplysning på dig, du skall helst undvika att komma under 10 st kreditupplysningar per år för att behålla ett bra kreditbetyg hos bankerna.

När du ansöker om kreditkort online så är det betydligt snabbare svar än att skicka in fysiska papper om en ansökan. Många kreditkortsbolag ger dig svar medans du väntar och detta beror på att kreditupplysningsbolagen har blivit snabbare att leverera svar ifall hur kreditvärdig du är.
Ansöker du om ett kreditkort med 30.000kr i kreditgräns brukar många utav bolagen ge dig ett kreditkort svar direkt i webbläsaren. Det är mycket som hänt de senaste åren i och med internets framväxt och att enkelt kunna ansöka om ett kreditkort är något som underlättare i vardagen.

Skaffa kreditkort

Om du vill skaffa ett kreditkort så kan du jämföra någon utav de korten vi har listat i tabellen, samtliga kreditkort är enkla att få då ingen av dom kräver någon säkerhet, du får nämligen ofta svar direkt i din ansökan. Det som du behöver tänka på när du vill skaffa ett kreditkort är att många kreditkortsbolag kräver att du är över 18 år fyllda, skriven i Sverige samt deklarerar lite drygt 100.000 kr per år i inkomst av tjänst även om många bolag även godkänner studenter med varierande inkomster och livssituationer.

Kreditkort utan säkerhet

En utav de många fördelarna med att äga ett kreditkort är kreditkortsföretaget som du utnyttjar krediten hos inte kräver att du går i borgen eller pantsätter t ex en bil eller ett hus för att få högre kredit. Kreditkort utan säkerhet kan kallas för blancolån då även blancolån gör att du slipper när du ansöker.

Kreditkort som är lätta att få

Ett kreditkort ska vara lätt att få och även snabbt att gå igenom ansökningen kring, ofta vill man som konsument inte vänta flera veckor på att få ja eller nej som svar ifrån banken utan detta skapar ofta bara stor frustration hos dig som potentiell kund. Självklart är det lite beroende på vilket kreditbelopp du ansöker om men i de flesta fallen kommer kreditkorten som är lätta att få att vara betydligt fler än du kanske trodde ifrån början!
Det som avgör om det kommer vara lätt för dig att få ett kreditkort är din ålder, du behöver vara över 18 år fyllda, din inkomst som gärna får vara så hög som möjligt (men absolut inget krav på hög inkomst) samt hur hur mycket din tidigare utnyttjade kredit totalt är inkl bolån, blancolån och småkrediter. Antalet kreditupplysningar anses även det vara en faktor som spelar in då finansbolagen anser att du bidrar till en högre riskprofil ju fler kreditupplysningar du gör per år.

Kreditkort snabbt

Att få ett kreditkort snabbt kan vara skillnaden mellan att du som kund ska fortsätta använda kortet eller inte, om du till exempel ska åka på semester utomlands där kreditkort är standard för allt ifrån hotell till hyrbilsbokning.
När du checkar in på ett hotell eller hyr en bil behöver du nämligen betala en säkerhetsdeposition för rummet/hyrbilen och om du inte äger ett kreditkort kan du stå med lång näsa och vara tvungen att frysa en del utav den planerade semesterkassan.

Beroende på vilket finansbolag företaget du gör depositionen hos samarbetar med kan det ta allt ifrån 2 dagar till 2 veckor efter att du slutat nyttja hotellrummet/hyrbilen innan pengarna åter är på ditt konto.
Absolut enklast är därför att alltid ta med ett kreditkort när du semestrar utomlands. I vissa länder kan de till och med neka dig om du inte har både kreditkort och debetkort, USA är ett känt exempel där man knappt kan vistas utan att behöva använda kreditkort för diverse situationer.

Kreditkort med bonuspoäng

Många väljer att skaffa kreditkort då det är vanligt att man med kreditkort får bonuspoäng på sina köp. Flera kreditkort ger bonuspoäng på allt man handlar medan andra ger bonus på utvalda varor eller branscher. Beroende på vilket kreditkort man har kan man sedan växla in poängen mot olika saker. Med några kreditkort får man bonuspoängen i form av återbäring som pengar. Med andra kreditkort kan man växla bonuspoängen mot resor eller mat, till exempel med Norwegians kreditkort och med ICAs kreditkort.