jämför husvagnsförsäkring

Om du skaffat en husvagn behöver du ta ställning till om du ska skaffa en husvagnsförsäkring eller inte. För en husvagn räknas inte som ett fordon, utan som en tillhörande vagn till det fordon du framför. Därför täcker försäkringen för det framförande fordonet den eventuella trafikförsäkringen som behövs för husvagnen.

Men även om man inte är tvungen att teckna en husvagnsförsäkring så finns det många fördelar med att ändå göra det. Du kan då kräva ersättning för stöld, skadegörelse på husvagnen, samt drulleskydd på inventarier och liknande. Beroende av priset på din husvagn riskerar detta att utan försäkring bli mycket dyrt.

Billig husvagnsförsäkring

Husvagnsförsäkringen brukar hos de flesta försäkringsbolagen finnas i två typer, hel- och halvförsäkring. Priset brukar inte skilja sig åt särskilt mycket men för att hitta vad som passar just dig kan du jämföra husvagnsförsäkring i formuläret ovanför.

Det vanligaste är att folk väljer att teckna helförsäkringen för sin husvagn. Detta beror på att priset inte brukar skilja sig särskilt mycket mellan just hel och halv husvagnsförsäkring. Vad man dock bör tänka på är att kolla upp de exakta villkoren för den husvagnsförsäkring man väljer. Till exempel vilka typ av skador den ger ersättning för invändigt samt om den även ger ersättning för skador på tillbehör, som exempelvis utetält och andra tillbehör.