jämför husbilsförsäkring

Försäkringen för husbil liknar i mångt och mycket de försäkringar som finns tillgängliga för vanliga bilar. Man behöver enligt lag ha sin husbil trafikförsäkrad. Detta behöver man enligt lag teckna från och med första dagen man har husbilen i sin ägo. Efter trafikförsäkringen finns det ett antal olika nivåer, men två huvudsakliga, halvförsäkring och helförsäkring.

Varför välja hel- eller halvförsäkring?

De allra flesta husbilsägare väljer att teckna en halv- eller helförsäkring för sin husbil utöver trafikförsäkringen. Detta eftersom risken för andra än trafikrelaterade skador på bilen är avsevärt större än för en vanlig bil. Inventarier i husbilen som kök, toalett osv. ökar risken för exempelvis brand- eller vattenskador. För att se aktuellt pris och vad som ingår i halv- respektive helförsäkring för din husbil kan du använda dig av formuläret ovanför för att jämföra försäkringar.

Försäkra dig mot avbrott i resan

I flera försäkringspaket för husbilar går det även att få ersättning i de fall du skulle tvingas avbryta din resa på grund av skador på husbilen eller att den av annan orsak inte fungerar som den ska.

Billigast husbilsförsäkring

För att hitta billigast husbilsförsäkring kan du använda dig av sökboxen överst på den här sidan för att jämföra husbilsförsäkring. När du söker bör du vara noga med att läsa allt finstilt kring vad som ingår och inte när olyckan väl inträffar.