Youtube är en fantastisk källa till inkomster om man gör på rätt sätt. Ett stort antal publishers tjänar enorma summor varje månad. Genom verktyget Socialblade hittar du info samt estimerad inkomst för Youtube-publishers, baserat på deras antal visningar och prenumeranter.

För att du själv ska kunna börja tjäna pengar på Youtube finns det några saker du behöver tänka på.

Ansök till Youtubes partnerprogram

Grunden till att tjäna pengar på Youtube ligger i Youtubes så kallade partner-program. Detta är ett samarbete mellan Youtube och deras publishers som ger publishers möjligheten att tjäna pengar på sina uppladdade videor. Att bli godkänd till Youtubes partnerprogram är inte alltid helt lätt.

Nya krav från Youtube 2018

Man måste ha helt och hållet unikt material som inte bryter mot någon upphovsrätt.

Ytterligare kriterier är förstås att din Youtube-kanal har många subscribers och material som är intressant för annonsörer. Men har du en Youtube-kanal som passar in skadar det aldrig att ansöka.

När du fått din ansökan godkänd som Youtube-partner kan du börja visa Google Adwords-annonser och reklamsnuttar i anslutning till dina videoklipp. Hur mycket man tjänar beror lite på, och de exakta siffrorna är hemliga. Men många menar att man kan tjäna cirka 5 dollar per 1000 visningar på sina videoklipp.

Om du inte blir godkänd i din Youtube-ansökan

Om du inte blir godkänd är det inte hela världen. Du kan alltid testa att ansöka igen senare. Men under tiden går det att tjäna pengar på att lägga in egna annonser under dina videoklipp. Du kan exempelvis marknadsföra dina egna hemsidor eller lägga in länkar från affiliatenätverk.