Apples aktie är listad på den amerikanska NASDAQ-börsen och har de senaste 10 åren haft en fantastisk utveckling. Vill man köpa aktier i Apple går detta att göra hos flera nätmäklare, bland annat hos Avanza där man köper amerikanska aktier till så lågt courtage som 1 dollar.

Gratis aktiehandel upp till 50 000 kronor!
TILL AVANZA

Varför köpa aktier i just Apple?

Apple är ett av världens största företag och en förhållandevis stabil jätte på elektronikmarknaden. Apples varumärke får anses vara mycket starkt och ett stort antal av deras produkter har uppnått en enorm popularitet hos kunderna. I takt med att u-länders utveckling där många människor varje år lyfts ur fattigdom lär Apple sälja allt fler telefoner och datorer. Detta avsett att de fortsätter ligga i framkant när det kommer till utveckling av teknologi och nya produkter.

Vad bör man tänka på när man köper Apple och andra amerikanska aktier?

En sak som är mycket viktig att ha i åtanke när man köper aktier i andra valutor är den valutarisk som ägandet medför. Man tar alltså inte enbart risken för rörelser på börsen utan även risken för kronans förstärkning (eller försvagning) mot andra valutor. Något som kan göra att din investering tappar i värde även om börsen går upp.